vineri, 24 iulie 2009

Mastile de fata!


Mastile - o alta metoda de intretinere si infrumusetare a tenului si anume mastile. Acestea imbunatatesc culoarea si textura pielii, curata pielea in profunzime, inlatura celulele moarte si invioreaza tenul obosit. Recomandarile noastre urmaresc diferentierea tratamentelor cosmetice cu masti in functie de tipurile de ten.
Pentru utilizare mastile se intind pe fata si pe gat si se mentin aplicate timp de circa 15-20 de minute, timp in care puteti sa va relaxati intinzandu-va in pat sau facand o baie linistitoare. Puteti acoperi ochii cu o felie de castravete. Masca se indeparteaza cu apa calduta, dupa care se improspateaza fata cu apa rece.
Masca cu portocala si caolin pentru ten normal: 100 g de caolin, 1 ou batut bine, 1 lingurita de de masline, 2 lingurite de suc de portocala, 1 lingurita de miere, 1 picatura de de napraznic sau trandafir, 1 picatura de de lemn de trandafir sau iasomie.


Masca luminoasa pentru ten uscat: 1 galbenus de ou batut bine, 1 lingurita de de masline, 2 lingurite de suc de portocala, 1 lingurita de miere, 1 picatura de ulei de samnta de morcov (optional), 2 picaturi de ulei de napraznic, pudra de lapte (pentru a obtine pasta).


Masca cu iaurt si drojdie pentru tenul gras si mixt: 1 lingurita de drojdie de bere, 7 lingurite de iaurt, 1 lingurita de de masline, 1 lingurita de de germeni de grau, 1 picatura de de palm, 1 lingurita de de lamaie, argila pudra (pentru a obtine pasta).


Masca cu ou si migdale pentru pielea sensibila: 1 galbenus de ou batut bine, 1 lingurita de ulei de jojoba, 1/2 lingurita de miere, 1 picatura de ulei de musetel, 1 picatura deulei de seminte de morcov, 1 lingurita de lapte praf sau faina de porumb, apa de trandafir (pentru amestec).

- sticluta de ulei de tea tree sa nu lipseasca din casa, il folosesc pe cosuri, si e de asemenea foarte eficient -impotriva herpesului.

- Masca de fata: 3 picaturi ulei esential la un galbenus de ou

-masca cu lavanda si argila, 3 picaturi la 2 linguri de argila

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu