vineri, 24 iulie 2009

Baile de abur si efectele lor!

Baile de abur sunt o foarte buna metoda de tratament pentru o piele frumoasa si sanatoasa. Ele fac ca pielea sa transpire si, odata cu transpiratia sa se indeparteze impuritatile, celulele moarte si sebumul intarit. Caldura hidrateaza si intensifica circulatia sangelui la suprafata tenului, pielea capatand un tonus mai bun si mai multa luminozitate. Este indicat sa folositi pentru baile de abur apa de ploaie sau apa distilata, sau, daca utilizati apa de la robinet apa sa fie lasata intr-un bol timp de 24 de ore ca sa se evapore clorul (care poate fi foarte daunator pielii).

Pentru baia de abur este necesar sa aveti la indemana un prosop mare si un bol. Inainte de a face baia de abur fata trebuie curatata bine. Turnati 2 litri de apa clocotita in bol si puneti peste aceasta o lingurita de tratament special preparat in functie de tipul dv. de ten, asa cum vom descrie in continuare:
- pentru tenul uscat folositi 3 lingurite de ulei de floarea-soarelui, 8 picaturi de de lemn de trandafir, 8 picaturi de de palm si 4 picaturi de de trandafir sau capul cu un prosop. Inchideti ochii si relaxati-va timp de 5-10 minute. Imediat dupa stropiti-va fata cu apa rece (la temperatura camerei). Puteti sa incheiati tratamentul cu o lotiune tonica si o crema hidratanta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu