vineri, 24 iulie 2009

3 moduri de a va prepara exfoliantul sau scrubul de care aveti nevoie!


SCRUB

- Ma entuziasmeaza scrub-urile acestea atat de usor de preparat acasa. Ma bucur mult ca am descoperit aceste retete, rezultatele sunt comparabile cu cele ale produselor exfoliante organice pe care le foloseam anterior, dar costau o gramada de bani.

Asadar, din seria “nu pune pe piele nimic ce nu ai manca”, iata o noua reteta de scrub de dus numai din ingrediente naturale.

Ingredientele

  • 1 ceasca sare marina (daca aveti pielea iritata, puneti zahar brun in loc de sare - eu pun zahar);
  • 1 lingurita scortisoara macinata;
  • 1 ceasca ulei extravirgin de masline (sau din seminte de struguri);
  • optional, 3-4 picaturi din uleiul esential favorit (eu folosesc lavanda si bergamot, dar voi incerca si cu lamaie, menta etc.).

Amestecati totul bine si pastrati intr-un borcanel din sticla cu capac. Eu am cumparat de la Bamboo un superb borcan de sticla cu o forma foarte interesanta si oglinjoara pe capac.

Folositi la dus de 2 ori pe saptamana si clatiti bine cu apa la final.

Acest exfoliant delicios lasa pielea foarte hidratata si fina, ca de bebelus. Veti vedea ca, dupa stergere, nici nu mai aveti nevoie sa folositi lotiune de corp. Super economie de timp si “material”. Uleiul de masline hidrateaza pielea ca nici o alta crema, iar sarea are proprietati detoxifiante. Scortisoara da o aroma foarte placuta.

Daca doriti ca produsul sa fie bio, folositi ulei, sare/zahar si scortisoara ecologice, de gasit in magazinele bio sau chiar in unele supermarketuri.

UPDATE: Veti observa ca zaharul se lasa mereu la fund, in timp ce uleiul se ridica la suprafata, de aceea amestecati scrub-ul cu un betisor (sau chiar cu mana) inainte de folosire.


Exfoliant hidratant 2


Folosit constat, iti garanteaza o piele de bebelus, fina si hidratata. Este recomandat a fi folosit de doua ori pe saptamana. Cantitatile sunt pentru patru-sase utilizari si poate fi pastrat la temperatura din baie, intr-un borcan inchis.

Ingrediente: trei linguri zahar brun, trei linguri pudra de migdale (pe care o prepari in casa, macinand migdale crude in masina de cafea), 40 picaturi ulei de seminte de struguri (il gasesti fie in supermarket, fie la plafar), 20 picaturi de ulei de migdale dulci (de la plafar), 15 picaturi ulei de trandafir.
Preparare: amesteca pudra de migdale cu zaharul, apoi rastoarna amestecul intr-un borcan. Adauga uleiurile toate si amesteca. Maseaza-ti pielea uda, cu miscari circulare, cu amestecul de zahar si migdale imbibat in uleiuri. Daca in borcan ramane amestec de uleiuri, nu ezita sa mai adugi o lingura de zahar.


Exfoliant pentru corp 3


Un preparat care poate fi pastrat, in baie, pana se termina. Pune intr-un borcan gol de sare de baie, 150 de grame de sare grunjoasa si 100 de grame de flori de lavanda, curatate de crengute (gasesti lavanda in piata la florarese, toata luna iulie), sau flori uscate (le gasesti la plafar). Amesteca bine si adauga 250 ml de ulei de migdale dulci (din magazinele naturiste), si 25 de picaturi de ulei de lavanda (il gasesti la farmacie sau la plafar). Inchide borcanul si foloseste la dus, pentru exfoliere, circa o lingurita. Este foarte bun pentru coate si genunchi, dar si pentru pielea mai groasa de pe picioare si fese. Poti prepara acelasi produs folosind 150 de grame de zahar in loc de sare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu