Reteta pentru apa de trandafiri
1. Apa distilata , petale de trandafiri parfumati .
Va trebuie:
- 500 ml apa distilata
- 250 g petale de trandafir ( numai de la trandafiri nestropiti)
Asa se face:
Puneti apa distilata intr-o cratita si lasati-o pe foc pana ce incepe sa clocoteasca. Dati deoparte si adaugati cca. 100 g petale de trandafir. Acoperiti imediat cu capac si puneti pe foc. Lasati la foc mic 3-5 minute .
Lasati sa se raceasca putin si scoateti petalele din apa. Adaugati restul petalelor de trandafir, acoperiti , puneti pe foc si lasati inca o data 5 minute .
Dati deoparte si lasati sa se raceasca la 60-65 de grade . Scoateti petalele si strecurati apa de trandafiri printr-o sita deasa. Puneti intr-o sticluta curata , inchideti bine. Cand este complet rece se pastreaza in frigider. Apa de trandafir astfel facuta poate fi folosita ca apa de ten , ca adaos in masti si creme de fata sau si in bucatarie , de ex. pt. prepararea martipanului.
Este o apa foarte frumos mirositoare, catifeleaza si intinde pielea , o placere mai ales in zilele calduroase ! Foarte buna pentru toate tipurile de ten, mai ales pentru cel sensibil , uscat si iritat.
Dezavantajul este ca nu se tine prea mult si trebuie pastrata in frigider , de aceea faceti intodeauna in cantitati mici.
2. Apa de trandafir , varianta 2:
Va trebuie:
- 250 ml alcool de cel putin 50 grade
- 300 g petale de trandafir proaspete
Asa se face:
Puneti petalele intr-o sticla curata, turnati alcoolul , inchideti bine si agitati. Tineti la loc curat, uscat si calduros . Agitati zilnic. Dupa 1 saptamana filtrati si puneti in sticluta curata. Pastrati sticluta inchisa ermetic. Aceasta tinctura de trandafir se foloseste ca apa de fata dupa ce a fost diluata cu apa proaspata sau minerala . Astfel de apa de fata are avantajul ca se tine mult mai mult decat cea de la varinata 1 . Dezavantajul este ca trebuie intai diluata si nu este foarte indicata pentru pielea sensibila si uscata .
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu