joi, 6 august 2009

10 solutii naturale de exceptie!



Exista sute de produse pe piata noastra, care te asigura ca iti pot imbunatati culoarea si textura tenului, ce mai iti promit o piele noua. Si totusi rezultatele se lasa asteptate. Tu mai astepti inca?

Sunt sigura ca ti s-a intamplat macar o data sa simti ca un produs de ingrijire a tenului iti face mai mult rau decat bine. Acest lucru se intampla datorita ingredientelor chimice si artificiale din compozitia produsului respectiv.

Din fericire, aceasta obsesie mondiala pentru tinerete si frumusete tine cercetatorii in domeniu in alerta maxima. Toate marile companii producatoare de cosmetice pun accent mai nou pe tot ce inseamna substante organice si naturale.

Natura iti este, din nou, cel mai bun aliat, oferindu-ti produse care sa te ajute sa-ti mentii stralucirea sanatoasa a tenului. iDieta.ro a facut un top al celor mai bune 10 produse naturale de pe piata.


1. Aloe Vera: sub forma de crema sau de gel, Aloe Vera este foarte utila pentru arsuri, inflamatii sau iritatii ale pielii. Iti calmeaza pielea si o hidrateaza intens, fara a o sufoca. Aloe Vera este ideala pentru tine, daca te confrunti cu neplacerile cauzate de un ten gras, fiind un agent lipsit in totalitate de grasime. Pielea ta va ramane fina ca cea a unui bebelus.

2. Untul de cacao: este un hidratant de exceptie pe care il intalnesti, deloc intamplator, in majoritatea produselor de intretinere: lotiuni, creme, sampoane si balsamuri. Dupa aplicarea untului de cacao, pielea iti ramane matasoasa si fina. Untul de cacao provine din boabele de cacao, bogate in acizi grasi, responsabili de aspectul sanatos al pielii si de volumul parului tau. In combinatie cu untul de Shea, untul de cacao actioneaza eficient impotriva vergeturilor si a arsurilor.

3. Ulei de avocado: provine din fructul avocado. Poti folosi direct acest fruct sau poti achizitiona un ulei de la plafar. Uleiul continut de avocado ajuta la regenerarea celulelor pielii. Este bogat in vitaminele A, D, E si gliceridele acizilor grasi (palmitic, stearic, oleic, linoleic). Acest ulei are capacitatea de a penetra pielea mai bine ca orice alt produs natural. Il poti folosi cu incredere in tratarea cicatricilor si a ridurilor

. 4. Calendula: sau galbenea, este ideala pentru pielea sensibila. Proprietatile sale medicinale o recomanda pentru tratarea arsurilor, eczemelor si a ciupercilor. Te scapa de mancarimi si iritatii, iti face pielea fina si ajuta la estomparea varicelor.

5. Ulei de jojoba: este ingredientul nelipsit din sampoane si balsamuri. Este plin de acizi grasi (palmitic, palmitoleic, oleic, gadoleic, erucic, nervonic), saruri minerale si proteine asemanatoare celor continute de sebumul produs dde corpul omensc. Uleiul de jojoba stimuleaza cresterea celulelor, iti hidrateaza parul si epiderma, fara a-ti da senzatia de gras. Trateaza-te cu ulei de jojoba mai ales daca suferi de psoriasis, eczeme, dermatite, acnee.

6. Ulei de samburi de strugure: se poate aplica direct pe piele sau se poate ingera sub forma de supliment alimentar. Dupa cum spune si denumirea, acest ulei este obtinut din sanburii boabelor de struguri, fiind compus in proportie de 70% din terizat de continutul ridicat in acid linoleic, un acid gras esential. Fiind iti penetreaza rapid pielea, nu-ti vei simti tenul gras de la acesta. Aplicarea regulata a acestui ulei va reduce pierderea de apa din epiderma si va restabili elasticitatea pielii tale.

7. Lapte praf: suna... gastronomic, dar este un excelent agent purificator, fiind foarte delicat cu pielea ta. Utilizat in multe produse cosmetice, laptele praf te ajuta sa obtii o piele fina si sanatoasa.

8. Uleiul de masline: indiferent ca il pui in salate sau folosesti creme si lotiuni care il au in compozitie, uleiul de masline iti hidrateaza pielea, o ajuta sa se exfolieze natural, o mentine fina la atingere. Efectele sale antimicrobial, antioxidant si antiinflamtor, combinate cu o buna compatibilitate cu pielea, il recomanda ca ingredient de baza in retetele produselor cosmetice.

9. Uleiul de menta: este un produs natural miraculos, care stimuleaza reintinerirea epidermei prin imbunatatirea circulatie sanguine. Caracteristicile sale: tonic, bactericid, fungicid, analgezic si antiinflamator.

10. Laptele integral: ti-am repretat de multe ori ca ar fi bine sa renunti la laptele integral pentru ca este plin de grasime. Acum iti propunem sa-ti cumperi un litru, dar in scopuri strict estetice. Vei scapa de pielea uscata si iritata. Definitiv.

De o grija ai scapat. De acum inainte iti vei achizitiona strict numai produse pe baza naturala. Dar mai trebuie sa ai grija de un aspect important, poate cel mai important. Pielea ta reflecta starea de sanatate a corpului tau. Dieta si activitatea fizica sunt la fel de importante ca si cosmeticele pe care le cumperi pentru a rezolva sau preveni diferitele probleme ale pielii, in general.

Sta in puterea ta sa-ti imbunatatesti aspectul exterior, pentru ca ceea ce se vede pe chipul tau isi are origine in interiorul tau. De aceea, incepi chiar astazi o dieta echilibrata si un program regulat de miscare fizica. Te vei incarca de energie si vitalitate, si asta se va citi pe fata ta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu