luni, 10 august 2009

Spuma, fixativ si tonic homemade!


Spuma de par facuta acasa

Aveti nevoie de 2 albusuri de ou. Ele se bat pana se formeaza o spuma ce poate fi modelata. Se aplica pe par, se lasa sa se usuce, dupa care se coafeaza dupa preferinta.

Spray fresh de fixare si hranire a parului

Ingrediente
- 2-4 lamai
- apa cat sa le acopere

Se taie lamaile rondele, se pun intr-o tigaie si se acopera cu apa. Se fierb la foc mic pentru o ora, adaugand apa daca cea deja existenta se evapora. Se lasa la racit, apoi se strecoara si se toarna intr-o sticla cu spray. Se pastreaza la frigider.

Spray de intarire a firului de par

Bun pentru iarna, cand firul de par se degradeaza datorita contrastului caldura dinauntru - frigul de afara. Pe langa ca este natural, are si o aroma placuta, de curat.

Ingrediente
- 2 lingurite rozmarin uscat
- apa clocotita - o cana

Puneti rozamrinul intr-un vas si acoperiti cu apa clocotita. Lasati sa se patrunda cateva ore, dupa care strecurati si turnati lichidul intr-o sticluta cu spray. Folositi pe parul uscat. “Licoarea” va tine o saptamana daca o pastrati in frigider.

Spray dulce cu efect de fixare pt. par

Ingrediente
- 1 lingura de zahar
- 1 cana de apa fierbinte
- 3-5 picaturi din uleiul esential favorit - optional (pentru aroma)

Dizolvati zaharul in apa fierbinte, amestecand bine. Apoi adaugati uleiul esential. Folositi pe parul umed, pentru fixare. Se poate folosi si ca spray fixativ, daca turnati totul intr-un recipient de tip spray. Cand folositi pe parul uscat, lasati intai sa se usuce solutia cu zahar, fara a folosi mainile sau peria de par. Dupa uscare, coafati dupa gust. Ce nu folositi, pastrati la rece timp de maxim o saptamana.

Pentru o solutie forte, dizolvati 1 lingura de zahar in 6 linguri de apa fierbinte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu