sâmbătă, 8 august 2009

10 insecticide naturale si fara risc!


Tantari, viespi, paianjeni, furnici, purici, melci, gandaci: vrei sa scapi de ei? Uita de insecticidele ultra-toxice!
Iata 10 solutii naturale care ii vor indeparta!

1. Tantari: incearca muscata Uleiul esential de muscata este un excelent repulsiv pentru tantari. Amesteca 1 picatura de ulei esential de muscata cu 10 picaturi de ulei vegetal si aplica pe zonele expuse ale corpului. Atentie: uleiul esential de muscata este interzis in timpul sarcinii si alaptarii.
2. Sapun negru contra paianjenilor Sapunul negru este un produs biodegradabil, non-poluant, si care ucide paianjenii. Varsa 200 g sapun negru in 2 L apa calaie, lasa-l sa se dizolve bine, adauga apoi 8 L apa rece si amesteca energic.
3. Lavanda, cuisoare: contra viespilor si taunilor Contra viespilor si taunilor si a veninului lor periculos, mizeaza pe uleiurile esentiale de lamaita, lavanda, muscata si cuisoare. Intr-un flacon de 10 mL, amesteca 3 mL ulei esential de lamaita, 3 mL lavanda, 3 mL muscata si 1 mL cuisoare. Varsa acest amestec intr-un bol cu apa fierbinte si lasal sa difuzeze in locul unde stati.
4. Bicarbonat contra insectelor in general Bicarbonatul de sodiu are multe virtuti, caci in spatele pudrei albe si fine se afla un puternic insecticid, biodegradabil si netoxic pentru mediu. Amesteca 1 lingurita de bicarbonat cu 4 linguri de ulei de masline. Umple o sticla cu vaporizator cu 1/2 L apa si adauga amestecul. Pulverizeaza de mai multe ori pe zi, pana la disparitia insectelor.
5. Rubarba contra melcilor Rubarba este un puternic repulsiv pentru melci, fluturele alb al verzei si omizi. Amesteca 1 kg tije de rubarba in 8-10 L apa. Lasa la macerat la umbra timp de minim 24 ore. Filtreaza si pulverizeaza 1 data pe zi, timp de 3 zile.
6. Usturoiul asfixiaza gandaceii Datorita mirosului sau persistent, usturoiul pune pe fuga insectele si le poate chiar asfixia. Fierbe 2-3 catei de usturoi taiati intr-un litru de apa. Lasa la infuzat 12 ore, apoi filtreaza. Varsa intr-o sticla cu vaporizator si pulverizeaza direct pe insecte. Efect garantat!
7. Ipsos contra gandacilor de bucatarie Amesteca o ligurita de ipsos cu 1 lingurita de faina alba si 1 lingurita de zahar pudra. Varsa amestecul in locul de trecere a insectelor, si alaturi pune o farfuriuta plata cu apa. Gandacii se vor adapa dupa ce vor gusta din deliciosul ipsos si vor face ocluzie intestinala.
8. Arborele de ceai : antipurici Animalul de casa se scarpina? Probabil puricii sunt de vina (saliva lor iritanta provoaca mancarimi). Incearca uleiurile esential de arbore de ceai, lavanda si lamaita. Ele sunt eficace si nu prezinta riscuri pentru animal. Intr-un flacon de 100 mL, amesteca 10 mL ulei esential de arbore de ceai, 5 mL lavanda, 10 mL lamaita si alcool de 90o pana se umple flaconul. Vaporizeaza prin casa, pe blana animalului, pe perne, de maxim 2 ori pe saptamana.
9. Cedru contra moliilor Naftalina e cancerigena! Omoara moliile cu uleiuri esentiale de cedru, lavanda si rozmarin, la fel de eficace si sanatoase! Intr-un flacon de 10 mL amesteca 5 picaturi cedru, 5 picaturi lavanda si 5 picaturi rozmarin. Varsa amestecul pe cuburi de lemn sau in pietre poroase ce pot fi tinute in dulap (sau pe discuri demachiante). Reinnoieste-le des, mai ales in septembrie, cand larvele moliilor ies din oua.
10. Lavanda si menta contra furnicilor Intr-o sticla cu vaporizator, amesteca 5 picaturi ulei esntial de lavanda, 10 picaturi ulei esential de menta si 1/4 L alcool de 40o. Pulverizeaza de mai multe ori pe zi in locul pe unde trec furnicile. Aceasa stire a fost preluata de pe Ele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu