duminică, 2 august 2009

De ce este atat de bun uleiul de cocos?


Intrebuintarile uleiului de cocos, retete de cosmetice homemadeUleiul de cocos este bun de folosit “din cap pana-n picioare”, fiind bogat in antioxidanti si foarte hranitor… ca sa nu mai spun natural.

1 - Ingrijirea pielii - deosebit de eficient pentru orice tip de piele, in special cea foarte uscata sau matura. Bun “luptator” impotriva ridurilor si ajutator in probleme dermatologice precum psoriazisul, alergiile de piele sau eczemele. Poate fi folosit la masajul intregului corp la dus sau dupa dus. Si de asemenea, poate fi combinat cu zahar brun pentru un scrub facut acasa.

2 - Ingrijirea parului - uleiul de cocos este extrem de nutritiv, fiind recomandat parului uscat. Inainte de spalarea parului, pe uscat, se aplica putin ulei de cocos, se inveleste capul cu un prosop si, dupa cateva ore, se spala in mod obisnuit. Acest truc se practica o data pe saptamana. Uleiul de cocos actioneaza si impotriva matretii, prin masarea unei cantitati mici de ulei pe intregul scalp, dupa spalare.

3 - Pentru cuticule, uleiul de cocos poate fi folosit pentru inmuiere si hidratare inainte de manichiura.

4 - Este un bun demachiant, cu efecte grozave in eliminarea machiajului, la fel ca uleiul de masline si cel din samburi de struguri.

5 - Relaxant - pentru reducerea tensiunii si stresului, se maseaza putin ulei de cocos pe tample, cu miscari circulare.

6 - Ajutor in indigestii - grasimile saturate din uleiul de cocos lupta impotriva bacteriilor si ciupercilor care cauzeaza indigestii. Uleiul de cocos este minunat pentru gatit, insa nu prajit!

7 - Grabirea vindecarii taieturilor - aplicat pe zgarieturi si taieturi, uleiul de cocos actioneaza ca un balsam si agent antibacterian, favorizand vindecarea tesutului. Oricum, il veti gasi si in balsamurile calmante din comert, organice sau non-organice. La cele organice, in cantitate mai mare, iar la celelalte, pe la sfarsitul listei de ingrediente, dupa chimicale. Dar de ce sa nu mergeti direct la sursa si sa achizitionati ulei de cocos in stare pura? UPDATE: acum gasiti ulei de cocos organic aici.

Un comentariu:

  1. Am rugamintea ca, la toate articolele copiate cu copy paste de pe blogul Sideris sa faceti trimitere la sursa, prin mentiune + link la final de articol. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere