vineri, 31 iulie 2009

Aflati ce tip de ten aveti printr-o metoda simpla!

Pentru a-ti putea ingriji corespunzator fata si tenul,trebuie in primul rand sa stii sau sa-ti determini tipul tenului.Pentru a dertemina ce tip de ten ai trebuie sa-ti speli fata si apoi sa o lasi sa se usuce. Dupa aproximativ o ora apasa cu o bucata de sugativa pe frunte, obraji, barbie si nas. Daca fata are un aspect lucios si pe bucata de sugativa nu sunt reziduuri de grasime, inseamna ca ai un ten normal.
Daca fata are un aspect uscat , iar pe bucata de sugativa nu este nici urma de grasime, inseamna ca ai un ten uscat. Daca fata are un aspect lucios si pe bucata de sugativa sunt reziduuri de grasime, inseamna ca ai un ten gras. Tenul mixt este tenul care oscileaza , o perioada tinde sa aibe aspectul uni ten gras ,iar alte perioade sa aiba textura unui ten uscat .In general pe obraji si gat se gaseste, de obicei, o piele uscata, deshidratata, iar in rest, pe frunte, pe nas, pe langa nas si pe barbie, o piele cu exces de sebum
Zonele predispuse la ingrasare sunt: fruntea, nasul si barbia, iar pielea obrajilor este normala sau uscata.

Ai tenul gras? Foloseste citricele!



Citricele – stropi de frumusete in tratamentele home-made
Atunci cand e vorba de frumusetea pielii esti in stare sa incerci tot ce e nou. Dar cum primavara inseamna explozie de flori si fructe, eu o sa iau in calcul cateva elixire ale frumusetii – citricele. Iti plac portocalele si mirosul de lamaie? O sa le indrageasca si pielea ta.

Lamaile – Limonada pentru ten
Lamaia contine vitaminele A, B si C, fier, calciu, fosfor, acid ascorbic si acid citric. Acizii lamaii – citric, malic, tartric, se dizolva in organismul nostru, distrugand materile impure.
Lamaia este un ingedient spectaculos pentru tenurile grase, cele mixte si cele cu pete, insa nu este recomandata tenurilor uscate.

4 probleme – 4 secrete de lamaie


1) Pentru ca pielea voastra sa ramana frageda si proaspata ungeti-va cu un amestec de suc de lamaie si glicerina in parti egale.

2) Pistruii dispar cu ajutorul unei lotiuni de suc de lamaie putin sarata.

3) Persoanele cu tenul gras pot sa-si tamponeze fata cu suc de lamaie in fiecare dimineata. Lasati sa se usuce, apoi aplicati crema .

4) Pentru intarirea unghiilor casante, aplicati dimineata si seara suc de lamaie.


Scrub de lamaie
Un scrub excelent pentru exfolierea delicata a pielii
Ingrediente:- 2 ½ ceasca zahar tos- ½ ceasca ulei de migdale- 4 lingurite suc de lamaie- 4 linguri de miere- 4 picaturi de ulei esential de lamaie (un tonic bun)
Amesteca bine intr-un bol zaharul cu uleiul de migdale, pana cand devine omogen. Adauga sucul de lamaie si amesteca din nou. La final, adauga mierea si uleiul esential de lamaie si amesteca bine.


Tratament de hidratare si curatare a pielii
Pentru a obtine o piele mai curata si mai ingrijta in timp, un bun tratament este cel din suc de lamaie, castravete si ulei de masline.
Ingrediente:- 11 lingurile suc de lamaie;- 2 lingurite suc de castravete;- 2 lingurite ulei de masline.
Este o reteta ce poate fi folosita pentru fata, gat, maini si corp, insa marind proportiile ingredientelor, ele fiind calculate doar pentru ten.
Spala bine pielea, apoi aplica acest tratament. Lasa-l sa actioneze timp de 5-10 minute, apoi clateste.


Masca de lamaie
Este o masca spectaculoasa pentru ten, mai ales daca ai pete pe piele sau diferente de nuanta. Lamaia este un agent extraordinar de albire si mai mult de atat, ajuta la vindecarea petelor rosii.
Ingrediente:- sucul de la ½ lamaie- albusul de la un ou
Se bate bine oul pana devine spuma, se adauga sucul de lamaie si se amesteca bine. Se aplica amestecul pe piele, prin miscari energice, circulare. Apoi se lasa sa actioneze timp de 15 minute. Se clateste cu apa calduta, se sterge cu un prosop, prin tamponare, apoi se clateste cu apa rece pentru a se inchide porii.


Portocale – Deliciu pentru piele
Portocalele contin cantitati insemnate de vitamine: C, B, carotene, saruri minerale, oligoelemente, acizi.
Portocalele sunt fructele cele mai fidele tenurilor grase si mixte, de aceea nu sunt recomandate tenurilor uscate, pentru ca natura lor acida poate fi daunatoare daca nu este folosita in cantitati reduse.
Daca ai tenul gras, aplica pe fata felii de portocale. Ele catifeleaza pielea. Tine masca circa o ora, stand linistita. Spala tenul, apoi, cu apa minerala.


4 probleme – 4 rezolvari de portocala


1) Pentru o piele care sa fie fresh mereu, e nevoie de o curatare ca la carte, de aceea este recomandat sa se foloseasca un amestec din putin suc de portocala si apa minerala cu care sa se stearga pielea, folosindu-te de discuri demachiante.

2) Un corp obosit poate fi revigorat printr-o baie spa citrica. Adauga intr-un bol ½ ceasca suc de portocala, ½ suc de lamaie, 2 cesti de lapte praf si 4 picaturi de ulei esential de portocala. Amesteca bine si adauga in apa. O escapada in lumea citrica.3) Un tratament bun pentru cuticule este creat din 2 lingurite de suc de porticala, 1 lingurita de miere si ½ apa calda. Se amesteca ingredientele si in acest amestec se introduc cuticulele. Dupa 5-7 minute se pot impinge cu un betisor special.4) Pentru un ten gras este bine sa se aplice in fiecare seara cu un disc demachiant suc de portocala pe ten. Curata bine pielea inainte de culcare.Masca de portocala revigoranta


Trezeste-ti pielea cu o masca revigoranta
Ingrediente:- 1 lingura de suc de portocale- 2 linguri de iaurt simplu
Intr-un bol mic, amesteca sucul deabia stors de la o portocala si iaurtul. Aplica amestecul pe fata si gat si lasa masca sa actioneze timp de 10-15 minute. Clateste cu apa calduta. Pielea ta va fi revitalizata si mai catifelata in mod instant.


Tratament pentru acnee
Portocala este un fruct ideal atunci cand vine vorba de acnee.
Ingrediente:- 1 portocala- 3 linguri cu apa minerala
Piseaza bine portocala, amestec-o cu apa minerala si aplica cu ajutorul unui disc demachiant pe zonele afectate.
feminis.ro

luni, 27 iulie 2009

Remedii impotriva caderii parului!!!


Daca stii sa-ti respecti parul, daca iti cunosti particularitatile genetice (prin simpla observare a celor din familie), daca incerci sa inveti cate ceva de la specialisti, vei constata ca exista arme eficiente impotriva uneia din cele mai dureroase probleme, care afecteaza atat barbatii, cat si femeile.

Maseaza in fiecare seara Maseaza scalpul cu buricele degetelor, pentru activarea circulatiei sanguine si pentru a stimula oxigenarea celulelor. Pentru intarirea radacinilor, exista lotiuni tonice in magazine sau se pot prepara in casa, din alcool de 70°, otet de mere si ulei de ricin. Masajul trebuie sa inceapa dinspre frunte spre ceafa si dinspre tample spre crestet.
Masti si alte preparate in casaMasca pentru stimularea cresterii parului Ingrediente: un galbenus, o lingurita ulei de ricin, o lingura de rom, 5 picaturi suc de lamaie Preparare: Aplica amestecul pe pielea capului si maseaza usor. Lasa sa actioneze timp de 10 minute, dupa care spala parul si clateste-l foarte bine.

Sampon fortifiant Ingrediente: doua linguri de urzica, o lingura de fulgi de sapun de casa, 50 ml de apa fiarta. In plus, mai adauga: (pentru blonde) doua pliculete ceai de musetel si sucul de la jumatate de lamaie; (pentru satene sau brunete) doua lingurite de rozmarin. Preparare: Intr-un bol mic, pune urzicile si sapunul de casa, peste care toarna apa fierbinte si lasa la o parte timp de 10 minute. Intinde pasta astfel obtinuta pe toata lungimea parului, incepand de la radacina. Clateste bine parul cu un amestec egal de apa si otet de mere

.Masca pentru activarea circulatiei Ingrediente: usturoi, ulei de ricin Preparare: Zdrobeste usturoiul ca pentru mujdei si amesteca-l cu un pic de ulei de ricin. Frectioneaza piele capului si acopera-te cu o folie si un prosop sau cu o casca de dus pentru o jumatate de ora. Dupa care te speli - cat mai energic, sa iasa mirosul de usturoi... Tratamentele trebuie aplicate o data pe saptamana daca vrei sa aiba eficienta. Ca orice terapie facuta in casa, nu vei vedea rezultatele aparand miraculos peste noapte, in schimb se vor face simtite in timp si vor fi de durata.

Masti naturale pentru sani mai fermi


Fiecare femeie isi doeste sa aibe sani cat mai Fermi. Insa, varsta nu este indulgenta cand vine vorba de fermitatea pielii, mai devreme sau mai tarziu sanii tinzand sa se lase.
Masca cu iaurt


Este o reteta simpla pentru prepararea unui tratament de intarire si netezire a pielii pentru toate tipurile de sani. Poti repeat ritualul oricat de des doresti deoarece se bazeaza pe ingrediente naturale care nu dauneaza pielii.
Ingrediente:
* o lingura de iaurt, * un ou, * o lingurita de ulei de vitamina E

Amesteca ingredientele intr-un castron, apoi aplica in mod egal pe sani ai poarta un sutien fara captuseala in care sa te simti foarte confortabil. Mentine timp de 20-25 de minute. Nu uita sa masezi amestecul pentru a intrat cat mai bine in piele. La final clateste cu apa calda.


Masca cu mere si lapte
Este o reteta traditionala pentru fermitatea sanilor.

Ingrediente:
* doua mere sau suc de mere
* aproximativ 1 litru de lapte

Mai intai taie merele apoi pune laptele intr-un castron. Fierbe pana cand obtii o pasta solida si apoi las-o la racit. Aplica pe sani si mentine timp de 15 minute dupa care clateste cu apa calda in prima faza si apa rece in a doua faza. Astfel vei crea fermitate in jurul sanilor.


Masca din petale de trandafir
Aceasta masca are un efect tonic. Macina petale de trandafir in rasnita de cafea, ia 2 lingurite din aceasta "faina" si amesteca cu o lingurita de smantana. Aplica pe sani timp de 15 minute.


Masca din cartofi
Daca observi mici riduri pe sani ar trebui sa faci o masca speciala din cartofi. Sfarama cu furculita o jumatatae de cartof fiert, adauga o lingurita de miere, o lingurita de smantana si 50 ml de ulei. Aplica pe sani timp de 20 de minute pentru a netezi ridurile si pentru a avea o piele mai fina.

Scrub de picioare care te invioreaza!


Scrub de picioare inviorator

Aveti nevoie de:

- 1 lamaie

- 4 linguri ulei de masline

- 200 g sare (sa nu fie prea fina)

- 30 frunze de menta proaspete

Asa se face:

Razuim coaja lamaii ( mai mare) apoi taiem lamaia pe jumatate si o stoarcem. Zeama de lamaie impreuna cu coaja rasa,uleiul, sarea si frunzele de menta tocate se amesteca bine. Aceasta pasta se intinde pe picioarele curate si se maseaza bine cel putin 3 minute. Clatim cu apa calduta si incaltam sosete de bumbac.Cel mai bine este sa faceti acest scrub cu cel putin 3 ore inainte de culcare pentru ca invioreaza si va este mai greu sa adormiti daca il faceti imediat inainte de a merge in pat.

Ulei de plaja !


Propriul ulei de plaja il puteti face in bucataria voastra. Astfel puteti fi siguri ca nu va cremuiti cu chimicale , in plus puteti adauga in uleiul vostru de bronzat propriile arome si extracte naturale.

Aici o reteta simpla dar foarte buna:

Aveti nevoie de:

- 200 ml ulei de susan

- 20 ml ulei de morcovi ( nu trebuie neaparat)

- 10 ml ulei de musetel

- 10 ml ulei de levantica ( optional)

- 20 ml ulei de aloe vera ( frunze de aloe vera taiate marunt, uscate si tinute in ulei cca. 2 saptamani )

Asa se face:

Puneti uleiurile intr-o sticla curata , inchideti si agitati bine. Gata ! Uleiul este foarte bun pentru piele , are un factor de protectie solara de 5-10 si poate fi folosit atat de cei mici cat si de cei mari.Daca adaugati si cateva picaturi din uleiul eteric preferat capata o nota aparte si se simte si mai bine pe piele.

duminică, 26 iulie 2009

Combinatii de uleiuri esentiale pe care sa le folositi in geluri, sampoane, creme , care va vor incanta simturile !

Eu nu fac altceva decat sa va dau idei...combinatii intre ele se pot face la infinit :)


-
o combinatie calmanta de uleiuri esentiale pure de portocale, lavanda, salvie, geranium si granule mici de cereale care reduce tensiunea cauzata de oboseala
- menta, levantica, eucalipt-se folosesc pentru relaxare, sporeste circulatia
- o combinatie de uleiuri esentiale enezisnate de grapefruit, lamaie, ginger, tamaie, rozmarin si menta care purifica gandurile si trateaza atat corpul cat si mintea
- uleiuri esentiale pure de grapefruit, chiparos, ienupar, rozmarin si tamaie ce asigura fermitatea pielii
- extract de ardei iute, grapefruit şi iederă tonifică circulaţia sângelui, sporeşte metabolismul, ajută la descompunerea şi eliminarea toxinelor şi grăsimilor depuse
- uleiuri esentiale pure de portocala santal, tamaie, smirna, bergamota si ylang-yalang indispensabile pentru a va pastra stalucirea pielii
- Stimulent în caz de efort mintal - combinatie de uleiuri esentiale de lămâie, mentă, ienupăr, cimbru, nucşoară, cimbrişor
-
Piperul negru - energizeaza, imbunatateste circulatia, actioneaza impotriva racelii, a gripelor si a infectiilor. Se potriveste cu rozmarinul, lavanda si santalul.
Pergamuta - acest ulei provine din coaja fructelor galbene sau portocalii de pergamuta. Revigorant natural pentru minte si pentru corp, improspateaza si ofera incredere in sine. Se potriveste cu lavanda, iasomia, coriandrul, lamaia si geraniumul.

Piperul negru - energizeaza, imbunatateste circulatia, actioneaza impotriva racelii, a gripelor si a infectiilor. Se potriveste cu rozmarinul, lavanda si santalul.

Cedrul - se spune ca egiptenii foloseau acest ulei in producerea cosmeticelor, a parfumurilor si a medicamentelor. Este un bun calmant si poate fi folosit impotriva caderii parului.

Coriandrul - este foarte indicat in momentul in care suferi de insomnii, dureri reumatice sau te paste o raceala. Se asorteaza cu pergamuta, pinul, iasomia si santalul.

Eucaliptul - actioneaza impotriva racelilor, scade febra si usureaza respiratia. Poate fi folosit impreuna cu rozmarin, lavanda, cedru si lamaie.

Grapefruit - este potrivit celor care nu au incredere in propriile forte, persoanelor dependente sau frustrate. Actioneaza impotriva starii de melancolie, reimprospateaza si energizeaza trupul.

Iasomia - aroma dulce ajuta la eliberarea sentimentelor reprimate, a celui de gelozie amara si impotriva sentimentului de vina. Poti sa il folosesti si ca afrodisiac. Combinatie reusita cu uleiurile de citrice, santal si trandafir.

Uleiul de lavanda - mirosul proaspat si dulce este folosit in mod traditional pentru balansarea emotiilor, eliberarea de sub stres, tensiune, dureri de cap. Provoaca un somn odihnitor.

Mirul - poate fi folosit in vindecarea ranilor, in ingrijirea tenului imbatranit, in bronsite si raceli. Nu trebuie aplicat pe pielea sensibila sau pe ranile deschise.

Ylang Ylang - are o aroma exotica de floare dulce. Este ideal in momentele in care te dor muschii si vrei sa te relaxezi.

sâmbătă, 25 iulie 2009

Tratament corporal cu plante!



Are actiune revigoranta si se recomanda a fi folosit o data la doua saptamani.
Ingrediente:

· 6 cesti cu apa clocotita

· 1/2ceasca musetel, uscat

· 1/2 ceasca rozmarin, uscat

· 1/2 ceasca frunze de menta uscate

· 1 bucata de tifon

· fasii textile de tesaturi din in sau bumbac, late de 10-15 cm

· rola de folie de plastic alimentara

Preparare:

· Adu apa la temperatura de fierbere si ia-o de pe foc. Infasoara plantele in tifon, facand un fel de saculet si impinge-le pe fundul vasului cu apa. Acopera vasul cu un capac si lasa sa infuzeze timp de 15-20 de minute. Da capacul la o parte, amesteca infuzia de cateva ori si pune in ea fasiile de tesatura.

· Cand s-au imbibat cu infuzia, scoate-le pe rand si infasoara-ti tot corpul (ca o mumie), cu exceptia capului, antebratelor si labelor picioarelor. Panza trebuie sa fie calda, insa sa nu te arda. Cand ai terminat, repeta infasurarea, de aceasta data cu folie de plastic.

· Pune-ti pe frunte o compresa cu apa rece si bea incet un pahar cu apa destul de rece. Intinde-te pe un prosop, relaxeaza-te si lasa plantele sa actioneze, dar nu mai mult de 15-20 minute.

· Desfa impachetarea, lasa corpul sa se racoreasca timp de alte 15 minute, apoi fa un dus.

· Atentie: Daca ai tensiune mare, probleme cardiace sau alte probleme medicale, caldura iti poate face rau. In acest caz, e mai bine sa nu folosesti aceasta reteta.

Uleiul esential de trandafir!



OFFF! cata bataie de cap mi-au dat uleiul esential de trandafir si apa de trandafir. Pe site-urile din Romania sunt extrem de scumpe si destul de greu de gasit. Noroc cu prietenii din strainatate :P, ca altfel ma vedeam obligata sa comand de la noi si sa dau pe o sticluta de 100 ml mai bine de 100 de lei. Asa imi iau 10 ml cu 2 euro...oricum este extrem de concentrat si nu am nevoie de mai mult pentru o reteta ce imi ajunge cateva luni bune. La noi gasiti ulei de trandafir aici:

Stiu ca pretul e cam usturator, insa uleiul de trandafir face minuni.

Site-uri de pe care putetti comanda produse naturale, organice!

Vroiam doar sa fac unele precizari cu privire la retetele naturale pe care le-am postat pe blog: sunt o compilatie intre retetele mele, inventate si testate, si articole gasite pe diferitebsite-uri, bloguri din romania si nu numai. Multe dintre toate aceste tratamente naturale pe care le-am postat, au fost incercate de catre mine si unele au avut efecte senzationale. De ce sa cheltuim foarte multi bani pe produse despre care credem ca ar fi organice si sa nu ne pregtim noi insene aceste retete minunate. Mai jos voi enumera cateva site-uri de pe care eu imi comand cele necesare.

vineri, 24 iulie 2009

3 moduri de a va prepara exfoliantul sau scrubul de care aveti nevoie!


SCRUB

- Ma entuziasmeaza scrub-urile acestea atat de usor de preparat acasa. Ma bucur mult ca am descoperit aceste retete, rezultatele sunt comparabile cu cele ale produselor exfoliante organice pe care le foloseam anterior, dar costau o gramada de bani.

Asadar, din seria “nu pune pe piele nimic ce nu ai manca”, iata o noua reteta de scrub de dus numai din ingrediente naturale.

Ingredientele

  • 1 ceasca sare marina (daca aveti pielea iritata, puneti zahar brun in loc de sare - eu pun zahar);
  • 1 lingurita scortisoara macinata;
  • 1 ceasca ulei extravirgin de masline (sau din seminte de struguri);
  • optional, 3-4 picaturi din uleiul esential favorit (eu folosesc lavanda si bergamot, dar voi incerca si cu lamaie, menta etc.).

Amestecati totul bine si pastrati intr-un borcanel din sticla cu capac. Eu am cumparat de la Bamboo un superb borcan de sticla cu o forma foarte interesanta si oglinjoara pe capac.

Folositi la dus de 2 ori pe saptamana si clatiti bine cu apa la final.

Acest exfoliant delicios lasa pielea foarte hidratata si fina, ca de bebelus. Veti vedea ca, dupa stergere, nici nu mai aveti nevoie sa folositi lotiune de corp. Super economie de timp si “material”. Uleiul de masline hidrateaza pielea ca nici o alta crema, iar sarea are proprietati detoxifiante. Scortisoara da o aroma foarte placuta.

Daca doriti ca produsul sa fie bio, folositi ulei, sare/zahar si scortisoara ecologice, de gasit in magazinele bio sau chiar in unele supermarketuri.

UPDATE: Veti observa ca zaharul se lasa mereu la fund, in timp ce uleiul se ridica la suprafata, de aceea amestecati scrub-ul cu un betisor (sau chiar cu mana) inainte de folosire.


Exfoliant hidratant 2


Folosit constat, iti garanteaza o piele de bebelus, fina si hidratata. Este recomandat a fi folosit de doua ori pe saptamana. Cantitatile sunt pentru patru-sase utilizari si poate fi pastrat la temperatura din baie, intr-un borcan inchis.

Ingrediente: trei linguri zahar brun, trei linguri pudra de migdale (pe care o prepari in casa, macinand migdale crude in masina de cafea), 40 picaturi ulei de seminte de struguri (il gasesti fie in supermarket, fie la plafar), 20 picaturi de ulei de migdale dulci (de la plafar), 15 picaturi ulei de trandafir.
Preparare: amesteca pudra de migdale cu zaharul, apoi rastoarna amestecul intr-un borcan. Adauga uleiurile toate si amesteca. Maseaza-ti pielea uda, cu miscari circulare, cu amestecul de zahar si migdale imbibat in uleiuri. Daca in borcan ramane amestec de uleiuri, nu ezita sa mai adugi o lingura de zahar.


Exfoliant pentru corp 3


Un preparat care poate fi pastrat, in baie, pana se termina. Pune intr-un borcan gol de sare de baie, 150 de grame de sare grunjoasa si 100 de grame de flori de lavanda, curatate de crengute (gasesti lavanda in piata la florarese, toata luna iulie), sau flori uscate (le gasesti la plafar). Amesteca bine si adauga 250 ml de ulei de migdale dulci (din magazinele naturiste), si 25 de picaturi de ulei de lavanda (il gasesti la farmacie sau la plafar). Inchide borcanul si foloseste la dus, pentru exfoliere, circa o lingurita. Este foarte bun pentru coate si genunchi, dar si pentru pielea mai groasa de pe picioare si fese. Poti prepara acelasi produs folosind 150 de grame de zahar in loc de sare

Reteta sare de baie foarte inmiresmata! O veti adora!


SARE DE BAIE


Iata o idee despre cum sa va preparati singure sare de baie pentru relaxarea trupului.

Ingrediente
o cana si jumatate de sare marina - cu efect detoxifiant si chiar anticelulitic;
o lingura de ulei vegetal - eu am folosit ulei din samburi de struguri, dar poate fi folosit orice ulei;
5 picaturi ulei esential de lavanda;
5 picaturi ulei esential de lamaie;
5 picaturi ulei esential de rozmarin;
o jumatate de lingurita pudra de scortisoara (optional - poate pata cada).

Se pune intr-un vas uleiul de baza in care se picura uleiurile esentiale, dupa care se incorporeaza sarea si scortisoara si se amesteca bine. Compozitia se pastreaza intr-un borcan de sticla inchis ermetic, datorita volatilitatii uleiurilor esentiale.

Utilizare: se foloseste cam o lingura din compozitie pentru o baie, in care se sta nu mai mult de 15 minute. Sigur ca, daca vreti sa va rasfatati cu adevarat, puteti presara in apa si cateva petale de trandafiri, frunze proaspete de menta sau rondele de lamaie :).

Nota: pentru un mai potent efect anticelulitic, alegeti dintre urmatoarele uleiuri esentiale: portocala, lamaie, grapefruit, oregano, chimen, busuioc, cimbru, ienupar, pin, santal, rozmarin.

Uleiuri esentiale pentru o piele catifelata!


CORP

Pentru a preveni uscarea pielii si pentru a o ajuta sa retina mai multa umezeala, aromoterapeutii recomanda folosirea unui ulei parfumat pentru fata si corp: adaugati 10 picaturi de ulei esential de lavanda, musetel, rozmarin, migdale si seminte de morcov. Aplicati acest amestec o data pe zi dupa ce ati facut baie, pina cind simtiti ca pielea dumneavoastra este suficient de hidratata.

Inlatura defectele pielii cu 5 uleiuri esentiale

Pentru o piele frumoasa, hidratata, fara riduri, vergeturi, care sa ascunda anii putem folosi cu incredere cateva uleiuri vegetale ale caror beneficii ne vor ajuta corpul sa isi pastreze aspectul tanar.

1. Uleiul de sambure de caisa

Acesta este bogat in minerale si vitamine, puternic hidratant insa totodata si antiiritant. Datorita actiunii sale fine, aspectului translucid si mirosului foarte discret este ideal pentru tratamentele faciale. Este considerat un hidratant natural pentru pielea uscata.

2. Uleiul de avogado

Obtinut din coaja de avogado, acest ulei poate avea culori ce variaza intre galbui si verde, in functie de procedeul prin care a fost obtinut. Este bogat in vitaminele A, B, E, D, proteine, acid pantotenic si lecitina. Prin actiunea sa asupra pielii inlatura vergeturile, hidrateaza intens si este antiiritant.

3. Uleiul de migdale dulci

Nu trebuie confundat cu cel din migdale amare, care sunt mai toxice. Uleiul de migdale dulci este incolor sau cu usoare tente de galben. Are o savoare foarte placuta si adesea este folosit in masaj, insa actiunile sale nu se opresc aici. Este un hidratant deosebit, catifeleaza pielea, ii reda vivacitatea si elasticitatea. Este recomandat tuturor tipurilor de piele.

4. Uleiul de samburi de struguri

Avand o textura usoara, acest ulei este rapid absorbit de piele, fiind frecvent folosit in cosmetica pentru tratamente faciale, curatand si tonifiind tenul.

5. Uleiul de trandafiri

Este obtinut din micile seminte ale florii de trandafir salbaric, acest ulei continand si vitamina C. Nu are doar actiuni hidratante, de catifelare si emoliere a pielii, ci si actiuni vindecatoare, Dr. Carlos Vasquez descoperind ca acest ulei vindeca arsurile si accelereaza inchiderea plagilor. Este foarte probabil ca aceste calitati sa le datoreze continutului de vitamina C, care este implicata in obtinerea colagenului subcutanat, responsabil la randul sau de cicatrizarea si frumusetea pielii.

Cateva creme hranitoare pentru o gama completa!

CREME DE FATA

Compozitie
ulei de masline extravirgin, ceara emulsifianta,
ulei esential din samburi de caisa, ulei esential de lavanda,
Vitaminele A si E, suc de aloe vera.

CREMA DIN UNT DE SHEA SI MIERE

Pentru: combaterea ridurilor
Ingrediente: 1 bucata de sapun din unt de shea, 2 linguri de miere, glicerina, scortisoara.
Preparare si aplicare: Taie sapunul in bucatele mici si topeste-l intr-un vas. Adauga mierea, amestecand continuu. Cand amestecul este omogen, adauga glicerina si scortisoara. Amesteca bine pana ce compozitia capata o textura cremoasa. Lasa sa se raceasca si depoziteaza in frigider.

Crema cu unt de cacao

Untul de cacao este cel mai eficient remediu impotriva vergeturilor. Printre efectele acestuia se afla pastrarea elasticitatii pielii si catifelarea acesteia.

Ingrediente pentru a prepara crema cu unt de cacao
-1/2 pahar cu unt de cacao
-1 lingurita ulei de germeni de grau
-1 lingurita ulei de caise
-1 lingurita ulei vitamina E
-2 lingurite rase cu ceara de albine

Ingredientele se amesteca pana cand ceara de albine se topeste, dupa care recipientul este introdus in frigider. Aplica aceasta crema pe vergeturi pana cand vei obtine rezultatele dorite!

Crema Cleopatrei
Retetele cosmetice ale Cleopatrei s-au bucurat de o mare popularitate
in Roma antica. Adevaratul secret al frumusetii consta in crema de aloe, un remediu cosmetic natural care curata fata, ingustand putin porii. Crema de aloe are o actiune calmanta si terapeutica.

Preparare:
5 gr. praf de aloe se amesteca atent cu 40 ml apa distilata,
impotriva formarii de cocoloase se adauga 20 ml apa de trandafir
si 10 gr. miere (ingredientele le gasiti in magazinele naturiste/Plafar).

Amestecul se pune intr-o baie de abur si se introduce cu grija in acest
amestec 100 gr. Unt de cocos/Ulei de masline, urmarind ca amestecul sa nu se incalzeasca prea tare. Crema gata preparata se pastreaza intr-un borcan in frigider. O data pe zi se aplica pe fata si pe
gat intr-un strat subtire.

Masti pentru ten II !

Masca hidratanta



Este o minune pentru tenul tau. In plus, este foarte usor de preparat. Poate fi aplicata o data la doua zile.

Preparare: Amesteca o lingurita cu miere cu alte doua lingurite de iaurt. Omogenizeaza bine. Intinde combinatia pe fata si stai 5 minute. Clateste cu apa si admira-te! Daca ai tenul uscat, amestecul se face cu o lingurita de iaurt si una de smantana grasa, plus miere. Poti incerca sa inlocuiesti smantana cu caimac.

Masca pentru pori dilatati


Rapida si extrem de eficienta, masca este recomandata si inaintea unei petrecei la care vrei sa fi perfecta, iar tenul tau este cenusiu si obosit. De aplicat bisaptamanal.
Ai nevoie de un albus de ou batut spuma si cateva picaturi de suc de lamaie. Amesteca si intinde albusul pe fata. Pastreaza masca 5 minute, apoi spala cu apa rece. Trece pe fata cu un cub de gheata sau pulverizeaza apa minerala. Daca tenul tau este obosit, pulverizeaza la final apa de roze.

Masca hranitoare


Extrem de eficienta, te vei simti minunt dupa aplicarea acestei masti.
Ingrediente: trei caise coapte, un albus de ou batut si cinci picaturi ulei de migdale dulci.
Preparare: Spala caisele si da-le prin razatoarea fina. Piureul de caise amesteca-l energic cu un albus de ou (foloseste un mixer). Adauga uleiul de migdale. Imparte masca in doua. Intinde masca pe fata si stai cu ea 5 minute. Sterge fata cu un servet si aplica a doua portie. Rezultatele sunt incredibile. Poate fi folosita de doua ori pe saptamana, iar caisele pot fi inlocuite cu piersici.

Vreti sa fiti stralucitoare la un eveniment? Urmariti indeaproape acest program...

PROGRAM MINUNE PENTRU TEN

Produsul lactat: lapte cu caimac
Fructul: portocala sau mandarina
Leguma: castravetele
Infuzia: tei, menta, rozmarin
Adjuvante: drojdie (10 g), 2 oua, putin malai cernut fin

ETAPE

1. DEMACHIERE: se imbiba un tampon textil cu amestec de lapte si caimac si se indeparteaza impuritatile cu miscari circulare, schimband tamponul pana ramane curat.

2. Completare demachiere: se sterge fata cu infuzie de tei sau menta, la temperatura camerei.

3. VAPORIZARE: 5 minute (de doua ori pe luna).

4. GOMAJ: 1 albus de ou batut spuma cu cateva picaturi de suc de portocala sau mandarina si malai cernut, pana la consistenta unei paste. Se mentine pe fata pana la uscare si se indeparteaza cu degetele inmuiate in infuzia de tei.

5. AUTOMASAJ MANUAL: cu degetele inmuiate in putin caimac se efectueaza miscari usoare, lente, insistand in zonele predispuse timpuriu aparitiei ridurilor, apoi se sterge fata cu infuzia de tei sau menta.

6. MASCA:
- 1 galbenus + 10 g drojdie + sucul unei jumatati de castravete ras si stors;
- 10 g drojdie + 1 galbenus +10 -15 picaturi suc de portocala sau mandarina.
Masca trebuie sa aiba consistenta unei paste. Se mentine pe fata - exceptand regiunea din jurul ochilor - timp de 15 minute, apoi se indeparteaza cu putina infuzie.

7. COMPRESE cu o lotiune adecvata:
- sucul de la o jumatate de castravete + 30 ml (2 linguri) de suc de portocala sau mandarina;
- infuzie de menta + rozmarin (cate o lingurita din ambele plante la 300 ml apa).

8. TONIFIERE - HIDRATARE : se pulverizeaza cu 50 -100 ml de apa minerala amestecata cu 10 - 15 picaturi suc de mandarina sau portocala, la temperatura camerei.